Ammattilaistapahtumat

DocPoint 2017 – Meet the Master: Heddy Honigmann

Perulaissyntyinen hollantilaisohjaaja Heddy Honigmann (s. 1951) on kolme vuosikymmentä kestäneen uransa aikana ohjannut lähes 20 elokuvaa eri puolilla maailmaa. Fiktio-ohjaajana aloittaneen Honigmannin elokuvien narratiivi rakentuu huolella valittujen henkilöhahmojen kautta. Honigmannia pidetään humaanin dokumenttielokuvan mestarina, jolla on erityinen taito päästä lähelle kuvaamiaan henkilöitä.

Honigmannin resrospektiivejä on esitetty muun muassa MoMassa New Yorkissa ja Cinema Arsenalissa Berliinissä. Hänelle on myönnetty vuonna 2013 IDFA:n Living Legend -palkinto sekä vuonna 2016 arvostettu Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs -palkinto. Honigmann on uransa aikana vetänyt useita masterclass-luentoja eri puolilla maailmaa. DocPointin masterclass-luento on Honigmannin ensimmäinen vierailu Suomessa. Luennolla käsitellään muun muassa henkilöhahmojen merkitystä dokumenttielokuvassa.

Masterclass-luento järjestetään perjantaina 27.1. klo 13–16:30 Kulttuuritehdas Korjaamon kulmasalissa. Luentoa moderoi ohjaaja John Webster. Tilaisuuden kieli on englanti.

DOCPOINT-FESTIVAALILLA ESITETTÄVÄT HEDDYN HONIGMANNIN ELOKUVAT:

Metal and Melancholy
O Amor Natural 
The Underground Orchestra
Crazy
Good Husband, Dear Son

MASTERCLASS-HINNAT JA LIPUT:

Kouluryhmille: 35 € OSTA LIPUT TÄSTÄ
Yksityishenkilöille: 39 € OSTA LIPUT TÄSTÄ

Hinta sisältää luennon ja kaksi lippua omavalintaisiin Heddy Honigmannin elokuvien näytöksiin. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 20.1.2017.

DOCPOINT ENCOUNTERS 2017

Ke 25.1. – to 26.1.2016
Kulttuurikeskus Korjaamo / Kulmasali (Töölönkatu 51 a-b)

DocPoint Encounters järjestetään 16. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin yhteydessä. Elokuva-alan ammattilaisille ja opiskelijoille, sekä dokumenttielokuvien tekijöille ja tuottajille suunnattu seminaari on kaksipäiväinen. Seminaarivieraina on kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvan ja viestinnän huippuammattilaisia.

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautuminen on sitova. Tapahtumassa on kuusi osiota, joihin kuhunkin ilmoittaudutaan erikseen.
Ilmoittautuminen aukeaa tällä sivulla perjantaina 13.1. klo 14.00.  Ilmoittautuminen on auki 12.-23.1. klo 16.00 saakka. Paikkoja tapahtumaan on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtuman kielet ovat suomi ja englanti.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ