Info

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään vuosittain tammikuun lopussa. 16. DocPoint järjestetään 23.–29.1.2017.

DocPoint tuo Helsingin valkokankaille parhaat dokumentit Suomesta ja maailmalta. Suomessa se on ainoa vain dokumenteille omistettu tapahtuma ja lajissaan se on Pohjoismaiden suurimpia. DocPoint-festivaalin järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.

Elokuvanäytösten lisäksi DocPointin ohjelmistoon kuuluu muun muassa keskustelutilaisuuksia, seminaareja, industry-tilaisuuksia, klubeja ja Masterclass. Olennainen osa DocPointia on myös valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO, joka on suunnattu etupäässä koululaisryhmille. DOKKINO kiertää tällä hetkellä 18 kaupungissa ympäri Suomen, ja teki vuonna 2015 yleisöennätyksensä, kun lähes 18 000 lasta ja nuorta vieraili näytöksissä sekä dokumenttielokuvaverstaissa.

DocPoint järjestää myös Doc Lounge Helsinki -klubeja. Doc Lounge on pohjoismainen verkosto, joka järjestää dokumenttielokuvailtoja 16 paikkakunnalla neljässä maassa. Doc Lounge -klubeilla nautitaan uusimmista dokumenttielokuvista sekä asiantuntevista keskusteluista rennossa baariympäristössä. Doc Lounge Helsinki -klubeista voi nauttia kerran kuussa Kulttuuritehdas Korjaamon Vintillä.

15. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestettiin 25.1.–31.1.2016. Festivaalilla vieraili yhteensä yli 30 000 kävijää, mikä on festivaalin tähänastinen kävijäennätys. Festivaalilla esitettiin 170 dokumenttielokuvaa 31 loppuunmyydyssä näytöksessä.